Málo sluníčka? Použijte samoopalovací přípravky

Od začátku letošního roku bylo pouze několik slunečných dnů a dlouhodobá předpověď přináší informace, že následující vývoj se ponese v podobném duchu. Pokud jste vzpomínala na loňský rok, kdy jste v tomto období byla příjemně opálená, můžete toho docílit i letos. Místo návštěvy solárií však zvolte samoopalovací přípravky.

Než některý přípravek zvolíte, je nutné dokonale vyčistit svou pleť. Právě do ní se poté může účinná látka snadněji vstřebat a docílit požadovaného vzhledu. Doporučuje se provést kompletní peeling vaší pokožky a to nejméně 12 hodin před nanesením samoopalovacího přípravku. Jedině tak budete mít jistotu maximální účinnosti.

Nezapomeňte také na dostatečnou hydrataci pleti. Ta je nutná proto, aby se po ní prostředek dobře a rovnoměrně roztíral. Pokud trpíte spíše suchou pletí, rozhodně ji těsně před použitím hydratujte nejlépe tělovým mlékem nebo pleťovým krémem. Nyní nezbývá než samotná aplikace opalovacího přípravku. Ten se doporučuje nanášet na noc, ideálně před spánkem.

Pokud chcete takto opálit celé tělo, postupujte pomalu od nohou a krém roztírejte pravidelnými krouživými pohyby. Nezapomínejte na to, že je důležité nanést všude stejnou vrstvu. S aplikací na záda vám samozřejmě pomůže váš partner či kamarádka. Při použité ni obličej nezapomínejte krém rozetřít až k samotné linii vlasů. Pokud ho částečně nanesete i na ně samotné, nic se neděje. Je-li aplikace u konce, vyčkejte několik desítek minut a teprve poté se oblékněte. Jinak by hrozilo, že podstatnou část samoopalovacího přípravku vsákne vaše oblečení. Ihned po aplikaci si také nezapomeňte velmi důkladně umýt ruce, nejlépe několikrát.

Přípravek nechte působit přes celou noc a ráno si dopřejte sprchu. U samoopalovacích krémů platí jedno důležité pravidlo, a to je dodržování návodu k použití. Rozhodně neplatí, že větší vrstva znamená bronzovější a tmavější pleť. Vždy vybírejte kvalitní přípravek a nenechte se nalákat na velmi levné samoopalovací výrobky, které na vaší pleti budou často působit velmi nepřirozeně.

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin