Retrománie 60. let

Představte si, že se píší 60. léta minulého století. Vše kolem na Vás doslova dýchá starou atmosférou a Vy sedíte doma na starém křesle zvaný „ušák“ a posloucháte hudbu z retro rádia. Kolem Vás tikají hodiny a kukačka hlásí, že odbíjí právě dvanáctou hodinu. Sluníčko Vás láká ven a Vy si jdete do skříně vybrat, co si vezmete na sebe. A tady si dáme „stop“ a přeneseme se do dnešní doby. Co byste si dnes mohli vzít na sebe z tohoto šatníku? V prvé řadě hleďte i na barvu a provedení těchto věcí. Ze starého šatníku 60. let bychom si tedy měly, my ženy vybírat pečlivě.

retro-fashion

Svetříky
Jsou v kurzu pastelové barvičky, které jsou ozvláštněny perleťovými nebo korálkovými knoflíky. Rafinované zapínání okouzlí každého.

Kraťasy
Nosí se na nich krajka, nejsou výjimkou celé krajkové kraťasy. Áčkový střih kraťasů je na léto top.

Šaty, sukně
Zde si vybírejte balonové sukně, které jsou dole nařaseny a jejich látka, je zahnuta dospod. Působí načechraně a nepatří mezi druh tzv. zplihlých sukní. A délka? Ke kolenům přece! Zdobení už si můžete vybrat z řad cvočků, dalších volánků, flitrů nebo výšivek.

Boty
Lakované boty, které budou na vysokém podpatku, ale i na klínku nebo nižším podpatku, jsou vítány. Určitě žena, která nemá ráda obuv na podpatku, si zamiluje baleríny. Jsou pohodlné, nikde netlačí a dají se nosit do společnosti za kulturou, ale i na zmrzlinu, kávu či vysněnou schůzku. Zde jsou trendy kovové špičky, krajkové, s mašlí, ale klidně i námořnické.

Kalhoty
Kalhoty se vzory končící nad kotníky, které zvýrazní Vaši postavu, jsou ty pravé. Převážně s květinovými motivy, které se nosí i v podobě legín, jsou senzační.

Kde se s touto módou setkáme
Pokud jste si nic nevybrala z retro šatníku, který vlastní babička nebo jen málo kousků, které je potřeba ještě doplnit o jiné zajímavé outfity, zkuste secondhand. Existují i různé secondhandy, které se pyšní řadou ještě exkluzivních kousků dovážených z ciziny. Příznivci fungl nových věcí mohou vybírat převážně ze značek H&M, Orsay, Roxy, Esprit, Doca, Reserved, Gate, Louis Vuitton, aj.
Prokoukněte ze světa šedi svěžími barvami a omládněte
Celá se rozsvítíte, když na léto zvolíte barvy, které Vás i omladí. Kanárkově žlutá, fuchsiová růžová, zelenomodrá, ale i v kombinaci – béžová, světle hnědá, bílá, aj. Pokud si netroufáte na odvážné modely kvůli tomu, že si myslíte, že Vaše postava není úplně výstavní, vsaďte na oblečení, které je střižené nad pasem a sukně nebo šaty od pasu, Vám schovají nějaký ten kilogram navíc. To samé legíny, pěkně Vás stáhnou a vytvoří sexy postavu. Květinové kalhoty odpoutají pozornost širších stehen nebo většího zadečku. 

Číst dále >>

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin