Odhalená chodidla a nohy jsou v létě naší vizitkou

V létě se nosí vesměs boty s otevřenou špičkou. Naše nohy by tudíž měly vypadat i v botách luxusním dojmem. Není tím na mysli jen lak na nehty, který bude naše nohy zdobit. Boty, které si na léto volíme, jsou většinou z řad lodiček, sandálků, žabek, aj. Tudíž správnou péčí o nohy přispějeme i k tomu, že naše nohy budou v těchto exkluzivních letních botách vypadat božsky. Pokud si myslíte, že nožky musí být ošetřeny jen v salonech, aby byly krásné, mýlíte se. Určitě najdeme pár schůdných řešení, které plně využijeme i v případě, že jsme doma.

Vodní lázeň a pedikúra

how-to-care-for-your-feetPředevším musíte odstranit ztvrdlou kůži na patách. Nohy, které jste schovávala v kozačkách, je na čase vystavit na odiv. Chodidla by měla být hebká. Docílíte toho tím, že jim dopřejete vodní lázeň s teplou vodou a esenciálními oleji či koupelové soli. Také masáž nohou a jemné tahy od kotníků k prstům Vašim nohám jedině pomohou zregenerovat. Peeling, který odstraní zhrubělou kůži, je pro Vás také velmi dobrou pomůckou, jak mít nohy jako ze škatulky.

Po vodní lázni si dopřejte pedikúru. Nehty zastřihávejte rovně, do kulata jim můžete dát tvar pilníčkem. Kůžičku jemně zastrčte pomocí dřívka.

Závěrečná masáž

Poté ještě nožkám dovolte závěrečnou masáž, která jim dodá potřebnou vláčnost, hydrataci a výživu. Kúra bude mnohem efektivněji působit, když na nohy navléknete ponožky. Nohy budou mít čas do sebe vtáhnout živiny. Nohy nebudou vysychat a kůže nebude praskat.

Tonizací k prevenci otoků a křečových žil

Pokud jste v létě navíc jedna z nešťastnic, které otékají nohy, zkuste přípravky, kterými jsou speciální tonizační vody. Vrátíte tím pružnost celým nohám, ale postupujte od chodidel k pasu, ne obráceně. Lymfatický systém se pěkně prokrví a Vy budete vypadat skvěle. Mnoha z těchto tonizačních vod působí preventivně proti vzniku křečových žil. Výsledkem jsou zdravé nožky, které jsou i na oko velmi pěkné bez vystouplých žil, které se krabatí. Boj proti celulitidě a tukovým polštářům zvládnou také.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin