Cestování na dovolenou s kojencem

Pokud toužíte jet na dovolenou i v případě, že máte ještě opravdu malé miminko, které vyžaduje Vaší neustálou pozornost, buďte obezřetné. Určitě s ním nejezděte nikam daleko, abyste místo relaxace neprožívala chaos.

Dovolená je od toho, že by si měl člověk opravdu odpočinout. Je tedy lepší vyrazit někam jen na prodloužený víkend v Čechách než se trmácet někam do ciziny, kde dlouhá cesta neprospěje nikomu z Vás.

Pláč a potřeby miminka na cestách by Vás zmáhaly mnohem více než doma. Cizí prostředí také miminko nemusí vnímat zrovna pozitivně. Zkrátka a dobře buďte připraveni i na fakt, že miminko může Vaší dovolenou místo oázy klidu proměnit v jeden jediný okamžik spíše na kolotoč a sled rychlých událostí.

Dobře si tedy rozmyslete jestli je dobré s takhle malým dítětem někam cestovat. Pokud tedy toužíte po vysněné dovolené, i přestože máte malé miminko, buďte připravená na vše. Sbalte vše, co bude potřebovat. Také se obrňte dávkou trpělivosti. Zřejmě to pro Vás nebude úplně lehký úkol.

 

První měsíce není exotická dovolená doporučována

V prvních měsících života se opravdu daleká cesta miminkům nedoporučuje. Exotika a dovolená na plážích by Vám měla zůstat odepřena. Horečky, průjmy, přílišné horko a další faktory by mohly vážně ohrozit zdravotní stav dítěte.

Samostatnost dítěte, kdy běhá a dovádí je pro něj lepší dobou. Aspoň si bude už něco pamatovat a Vy si dovolenou užijete společně všichni. Jezděte tam, kam víte, že Vám nehrozí žádné nebezpečí a můžete si kdykoliv vrátit domů.

 

Bezpečnost především

Chystáte se na dovolenou autem? Autosedačka je v tomto případě samozřejmostí. Letní novinky přináší řadu tzv. lehkých skořepin. Pokud si zvolíte navíc i tu, která poroste s dítětem, ušetříte spoustu peněz. Některé autosedačky se dají použít až do 4 let věku dítěte.

 

Výlety v kočárcích

Cestovní inventář zahrnuje i lehký a odpružený kočárek do terénu. Hlavně by měl být v případě cestování opravdu skladný. Hliníková konstrukce, více poloh pro pohodlí dítěte, s více pásky pro jeho bezpečí.

 

Nosítko na přenos dítěte

Měkké vycpávky a bederní pás jsou pro dítě velmi příjemné. Umožňuje ortopedickou polohu s roztaženými nožkami. To by mělo být i Vaše kritérium pro výběr nosítka.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin