Květiny, co potěší a zahřejí u srdce na zahrádce i ve váze

Květina, která dosahuje velkých výšek – mečík

Nevíte, která květina by měla vévodit vaší zahrádce? Mečík dosahuje velkých výšek a také dobře vypadá. Bohužel kvete zhruba od června do července, takže letos, už je pozdě. Příznivá půda a nastavené podmínky hnojení a výživy je zapotřebí. Jsou krásnou dekorací i do vázy. Pokud vám tedy muž ze zahrady přinese kytici v podobě červených a oranžových mečíků, jistě si vás získá svou originalitou.

Květina trnitá, ale přesto jedinečná – růže

Určitě by vám ve váze nebo na zahradě neměly chybět růže. Jsou opravdu výstavní a oživí celou zahradu i interiér. Růže jsou symbolem elegance a vytříbeného vkusu. Jen šarmantní muž ví, co se od něj jako od galantního společníka očekává. S růžemi si můžeme přát k narozeninám, svátkům, výročím i jiným příležitostem. Nikdo jimi nepohrdne. Na zahradě nám budou kvést od léta do podzimu. Je jich spoustu druhů, krásně voní a luxusně vypadají. Zvolte si popínavé, záhonové, ale i sadové a nadchnou vás svou ušlechtilostí.

Květina, která vydrží, ale vyžaduje náročnější péči – gerbera

Dokonalé kontury, barvy, sytost, přitom pastelové tóny, to je to, čeho si na této květině povšimneme a ceníme. Pěstujeme je na záhoncích, ale většina z nich skončí pro řez ve váze. Gerbery miluje spoustu žen, není se čemu divit. Dají se pěstovat i v nádobách od května až do zimy, ale jsou náročnější. Vyžadují již značné zkušenosti.

Květina, která se otáčí za sluncem – slunečnice

Atraktivity a popularity dosahuje jasnými zářivými žlutými květy s hnědými terčíky. Je jako slunce, kvete od července do října, což jasně ukazuje i fakt, že je vskutku závislá na sluneční energii. Kromě toho má i jiné využití. Ptáčci z ní vyzobávají semínka a vyrábíme z nich i olej.

Květina, která nepostrádá kontrast – vlčí mák

Ohníček nebo maková panenka? Jak jste říkala vlčímu máku vy? Určitě vás napadnou ještě jiná přízviska, ale pokud mák zahlédnete na poli, vaše tvář se rozveselí. Tato rostlina je svou jednoduchostí a kontrastním pojetím okvětních lístků červenočerné barvy tolik poutavá, že vám z ní budou až oči přecházet. Malá makovice, která oslní zraky všech. Můžeme jí vidět nejen na poli, ale i na zahrádce. Ač je považována za jakýsi plevel, nám ženám se líbí.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin