Něco málo k problému roztřepených konečků

Naše vlasy jsou neustále vystavovány nepříznivým vlivům – slunce, déšť, mráz, vítr, životní prostředí. I my sami mnohokrát sami napomáháme k jejich oslabení domácím barvením, odbarvováním, žehlením, vysoušením příliš horkým vzduchem, použitím nevhodných přípravků. Při tomto všem nejvíce trpí naše vlasové konečky a to nejen u dlouhých vlasů.

Vlasy mohou být roztřepené na jednom vlasu i ve více místech. Příčin může být několik.

Mechanické poškození si přivodíme používáním nevhodných hřebenů a kartáčů.

Hřeben by neměl být příliš ostrý, kartáče jsou nejlepší z přírodních materiálů, plastové, nebo kombinace obojího. Najdete na mých stránkách ZDE

Další chybu můžeme udělat při mytí.Z praxe vím, že většina žen postupuje při mytí příliš razantně. Vlasy stačí jemně promnout a pokud vlasy myjete 2x v týdnu vůbec není třeba druhé mytí.Po umytí vlasy opět jemně vymačkáme do ručníku, hlavně u barvených, odbarvených a jemných vlasů.Omezíme vysoušení horkým vzduchem, kulmování a žehlení.

Další příčinou může být to, že vaše tělo může také postrádat vitamíny sk.-B,selen,zinek a  minerály.

Roztřepné konečky nelze nijak úspěšně ,,zacelit“, nejlepší je vlasy zastřihávat a pečovat o ně  preventivně. Jakmile k roztřepení dojde, je většinou pozdě.

Pamatujte na to, že je zbytečné používat přípravky proti třepení až tehdy, kdy k němu dojde. Důležité je vůbec nedovolit, aby se vlasy štěpit začaly. Používejte kondicionéry, masky, olejíčky na konečky vlasů, zkrátka vše, co je k tomu určeno, ovšem dříve, než vaše vlasy „onemocní“. Další moje rady a tipy najdete ZDE.  

[divider]

Autor: Zdena Černá

Autor příspěvku: admin