Jak být zdravá a krásná

K udržení zdravého těla je důležité jíst dostatek ovoce a zeleniny, které obsahují vitamíny potřebné pro správnou funkci těla. Stejně důležité jsou také luštěniny nebo obiloviny. Pokud chcete být krásná a zdravá zároveň, čtěte dál.

Některá zelenina, kterou běžně jíte, se musí nejprve oškrábat, čímž vzniká odpad, který normálně vyhodíte do koše. Proč si z něj ale neudělat pleťovou masku?

Okurkový salát

Okurky jsou diuretickou zeleninou, která je vhodná při dietách, a v mžiku z nich vytvoříte skvělý salát. Stačí je oškrábat, nastrouhat, přidat sůl, pepř, kapku citronové šťávy a případně bílý jogurt. Jednoduchý, skvělý a zdravý salát je připravený za malou chvíli a v létě vás navíc osvěží.

Okurková maska

Slupku z okurek nevyhazujte! Snažte se zeleninu oškrábat tak, aby vám zůstaly dlouhé plátky slupek. Odpad, který byste normálně vyhodily, lze využít! Okurky mají zklidňující účinky a skvěle se hodí na unavenou pleť, které navrací svěžest a vy se tak nebudete cítit tolik unavené. Slupky stačí přiložit k obličeji a chvíli nechat působit. Zklidní unavenou pokožku a jemně ji zchladí. Zároveň okurky pomáhají proti únavě očí, zkuste si proto plátek okurky na oči přiložit a uvidíte rozdíl.

Okurky nemusíte používat jenom na obličej. Perfektně chladí a zklidňují, takže se dají použít i na spálenou pokožku od slunce.

Ovesná kaše

Ovesné vločky mají mnohostranné využití, nejčastější je ovesná kaše, jejíž příprava je velmi jednoduchá – hrst vloček zalijte přiměřeným množstvím mléka (tak, aby byly ponořené, ale neplavaly) a dejte na pár minut do mikrovlnné trouby. Přidat můžete i nějaké ovoce nebo med a skořici.

Kaše je dobrým startem do nového dne, ale neměli byste ji jíst navečer – má hodně kalorií. Pozor si také dávejte na kupované ovesné kaše, ty jsou dochucovány a obsahují hodně cukrů. Nejlepší ovesnou kaši si uděláte z obyčejných nedochucovaných vloček. Doladit ovocem, skořicí nebo kouskem másla (to nedělejte příliš často), můžete podle chuti.

Ovesná maska

Na čištění pleti jsou ovesné vločky tím pravým pomocníkem. Nejvhodnější je ovesná mouka, kterou můžete získat i tím, že si hrst vloček rozdrtíte. Lépe se vám také bude pracovat s drcenými vločkami. Do mouky potom stačí přidat kapku vody, aby vznikla řidší kaše. Následně nanesete směs na obličej a necháte uschnout. Potom už jenom masku smyjete vodou a výsledkem bude krásně vyčištěná pleť.

 

Pleťové masky se dají připravit z mnoha různých věcí, které máte často doma. Jejich příprava je jednoduchá a vždy máte přehled o tom, co si na obličej zrovna nanášíte. Není nad produkty, které nám poskytla sama příroda.

Autor příspěvku: Hedy Hedy