Podmínkou účinnosti krémů je i čistá pleť

images (4)

Pokožka, která vytváří ochranný film našeho obličeje, by měla být před aplikací denního nebo nočního krému i správně vyčištěna. Jistě nám k tomu dopomáhají denní tonika, séra, aj. Jenže pleť je potřeba jednou týdně vyčistit i do hlubších vrstev.

 

Obličejové peelingy
Jemně a šetrně čistí pleť do hloubky, odstraňuje zhrubělé částečky kůže a navrací pleti přirozený tón pleti, který je rázem jasnější. Vaše pleť je zářivější. Pleť čistěte krouživými pohyby, jako kdybyste si čistila zuby, ale přeneste tyto pohyby na pleť. Stačí 2 minuty a podpoříte růst buněk. Ovšem pozor, i zde platí, že méně znamená více. Stačí jednou týdně. Důkladně obličej zbavte oválných zrníček a omyjte vodou. Vždy je důležité obličej pořádně opláchnout nejprve teplou vodou a poté studenou, póry se uzavřou. Stejného efektu docílíte i tak, že pokud nemáte čas si nanést peeling nebo obličejovou masku, stačí ponořit ručník do horké vody. Zakryjete si jím obličej a kouskem látky otřete nejčastěji mastnou T- zónu (brada, nos, čelo). Obličej omyjte opět studenou vodou, pokožka se napne.

Obličejové masky
Jsou na podobné bázi jako peelingy, ale po nanesení čekáte toužebného efektu na pohovce se zavřenými oči. U peelingu si jemně masírujete kůži před zrcadlem a nečistoty smyjete. U masky si dopřejte i relax na pohovce a představujte si příjemné věci. Pokožka se uvolní, proniknou do ní živiny a bude krásně hydratovaná. Zkusit můžete receptury, které jsou z ingrediencí, které máme všichni doma. Medová maska, kokosová, avokádová, aj. Střídejte masky s peelingy, např. jeden týden peeling, druhý týden maska. Určitě Vaší pleti neprospěje, když ji zatížíte. Každá maska je určena pro jiné potřeby pleti, medová ji vyživí, napne a zjemní, kokosová zabrání tvorbě volných radikálů a avokádová je proti vysoušení, neboť olej z avokáda podpoří produkci mazu.

Rozjasnění Vám zaručí citronová šťáva se stejným poměrem mléka. Pleť bude krásně zářit.

Nechte si poradit, jaké druhy pleťových masek použít. Čtěte zde.

Závěrem
U peelingů a masek si vyzkoušejte reakci Vaší kůže na předloktí. Jistě nechcete mít alergickou reakci, kdy hrozí, že Váš obličej bude zarudlý i během dne. Aplikujte si peelingy a obličejové masky raději v den, kdy víte, že už nikam nemusíte nebo se někam nechystáte.

Tyto dvě procedury působí na pleť podobně jako lifting a lymfodrenáže. Nečistoty a nerovnosti pleti jsou odstraněny.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin

1 komentář u „Podmínkou účinnosti krémů je i čistá pleť

Komentáře nejsou povoleny.