Odstraňte chloupky šetrným způsobem

Pokud jste dosud své chloupky ignorovaly a schovávaly pod oblečením, sluneční paprsky Vás brzo dostanou do oblečení, kde by působil Váš porost vážně nevhodně a místy i směšně. Dnešní trend je takový, že si žena chloupky holí, voskuje, epiluje, aj. Pojďte si k jednotlivým metodám něco říci, ať víte, jak se chloupků zbavit, klidně i na delší dobu.

Holení

shaving-pitsNejstarší metodou, kterou ženy využívají nejvíce je stále holení. Je zde jistě nevýhoda, že se musí holit častěji, ale žena podlehne stereotypu a stane se z toho prakticky obdenní záležitost. Investujte peníze do kvalitního holítka a zapomeňte na jednorázová holítka. Musíte na pokožku více tlačit a zbytečně Vám zrudne nebo se olupuje, protože je suchá. Nyní jsou velmi populární elektrická holítka i pro ženy. Dříve to bylo výsadou pánů a nyní si můžeme tento komfort v koupelně dovolit i my, ženy. Přístroje jsou i s dobíjecí stanicí, hlavice při holení jemně krouží a kopíruje každé zakřivení lidského těla.

Depilace

Pomocí cukrové pasty

Skin Care in DepilationNa trhu existují nyní depilační cukrové pasty, které chloupky zachytí a vytrhnou je. Určitě tento manévr vyžaduje zručnost a šikovnost. Navíc partie, které jsou nejcitlivější v oblasti třísel a podpaždí, jsou pro nás asi nepředstavitelné na trhání. S touto pastou je vytrhávání příjemnější než s klasickými voskovými proužky. Pasta by měla umožnit jemnější vytrhávání zmiňovaných partií s menší bolestivostí.

 

Pomocí voskování

0001QR5MBYVI0E10-C116-F4Jemnější chloupky lze řešit voskem. Nanáší se na delší chloupky zhruba kolem 3 mm. Většina proužků stačí zahřát mezi dlaněmi. Poté se odlepí od ochranné folie a přiloží na místo, které chcete mít bez chloupků. Chvíli si počítáte a poté rychlejším pohybem pásek strhnete, přičemž si druhou rukou můžete pokožku přidržovat.

Depilace je proces, který odstraní pouze viditelně narostlé chloupky!

 

Epilace

220px-Epileertoestel_dichtbijPomocí přístroje zvaný epilátor, se chloupky vytrhají a vydrží nerůst delší dobu, neboť se zničí vlasové kořínky. Příslušenství zahrnuje i moderní masážní válečky nebo chladící rukavici. Epilujte se pokud možno večer, ať se pokožka přes noc se zásahem lépe vyrovnává. Hladká pokožka Vám vydrží zhruba měsíc.

 

 

IPL

Odstranění chloupků, jehož zázrak učiní intenzivní pulzní světlo. Dříve se tato metoda využívala jen v kosmetických salonech, ale nyní máte možnost mít tento přístroj i pro domácí použití. Přístroj vypadá jako lampa, která se svou aplikací slouží i pro odstranění chloupků pod bradou nebo dokonce nosem. Místo nahřeje, někdy trochu štípne, ale zárukou je, že výskyt chloupků se omezí až na dva měsíce, ale je to individuální. Chloupky, které jsou osvícené až do cibulky, za pár dnů vypadnou, ovšem pokud jsou již ve své růstové fázi. Také chloupky musí obsahovat pigment, který působí jako magnet na IPL, na světlé a šedé chloupky nejde použít. Častější aplikace ze začátku je nutností stejně jako oholení nebo zastřihnutí chloupků před IPL. Pořizovací náklady jsou v řádech několika tisíců.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin