6 tipů na dárky pro milovníky vína

Lámete si hlavu s vymýšlením dárků pro své blízké? Blíží se narozeniny někoho z rodiny nebo vašich přátel a vy jste bez nápadu? I když se o Česku mluví spíš jako o pivní zemi, víno patří mezi nejoblíbenější nápoje nemalé části Čechů. Sepsali jsme proto pro vás několik tipů, kterými uděláte radost nejen všem milovníkům vína, a nemusí vás to ani stát hromadu peněz.

1. Elektrický otvírák na víno

Elegantní a zároveň praktický dárek? Tím je jednoznačně elektrický otvírák. Každý z nás si určitě alespoň jednou zažil nepříjemnosti s otevíráním vína. Korek nejde vytáhnout, anebo se dokonce rozpadá a jeho rozpadlé části pak plavou v lahvi jinak výborného vína? Nebo jen zkrátka nemáte dostatečnou sílu ho vytáhnout? S tím bude jednou pro vždy konec s elektrickým otvírákem, který otevře každou lahev rychle a jednoduše. Vaši známí vám za něj budou určitě vděční.

2. Degustační balení vín

Vybíráte dárek pro kamarádku, nejste si ale jistí, jestli má ráda Chardonnay, nebo si radši dopřeje sladší červené? Sáhněte po degustačním balíčku různých druhů vín, ve kterých si určitě vaše přítelkyně vybere to pravé pro ni. Nebojte se přihodit i třeba nějaké ořechy nebo kousek dobrého sýra. Vše pak můžete zabalit do dřevěné krabice a dárkový balíček je na světě.

3. Vinařský pobyt na jižní Moravě

V tomto případě se jedná sice o poněkud dražší dárek, úspěch je ale zaručený. Pokud například hledáte něco speciálního pro svou druhou polovičku, jistě ji potěší vinařský pobyt na jižní Moravě, která je proslulá výrobou kvalitních vín. Vyjdete si na procházku vinnými sady, zajdete do sklípku na degustaci místních vín, a ještě si užijete společně strávený čas. Prožijete příjemnou dovolenou, a nakonec to bude dárek i pro vás.

4. Dárková krabička na víno pro každou příležitost

Víno máte vybrané, ale nevíte, čím ho udělat ještě o něco speciálnějším? Zkuste ho darovat v luxusní krabičce na víno s gravírováním a věnováním na míru. Vybírat můžete z široké nabídky různých motivů. Vaše kamarádka bude slavit kulatých 30? Darujte jí víno v krabici s gravírováním věku. Hledáte dárek pro babičku? Krabička s věnováním speciálně pro ni bude to pravé.

5. Sklenice na víno

Nemusíte být žádný velký milovník vína, abyste věděli, že je rozdíl mezi sklenicí na červené nebo na prosecco. Abyste si mohli pořádně vychutnat dobrou lahev vína, správná sklenice je nutnost. V dnešní době se vyrábí sklenice různých barev a tvarů, a navíc si můžete ve specializovaných obchodech svou sadu poskládat podle vlastní fantazie.

6. Kniha o víně

Vybíráte dárek pro někoho, kdo je vinař a knihomol v jedné osobě? Zajděte do knihkupectví a pořiďte mu knihu o víně, jeho produkci nebo třeba historii. Nešlápnete vedle ani s degustačními příručkami. Takových knih existuje široká škála a určitě objevíte nějakou, která vás zaujme.

Autor příspěvku: admin