Jak získat zpět své sebevědomí

Pokud se zaměříme v tomto článku na psychiku ženy, přijdeme zcela jistě na fakt, že psychika žen je mnohem křehčí než psychika mužů. Je den, kdy se nám všechno daří, někdo nám složí kompliment, tak jsme šťastné a vlastně tím máme i rázem vyšší sebevědomí. Jenže někdy máme den „D“, kdy se nám nic nedaří, nikdo nás nepochválí, všechno je samozřejmost a my se můžeme cítit unavené a vyčerpané. Naše sebevědomí je rázem na bodu nula. Jak si tedy zpět získat své ztracené sebevědomí?

 

Možná Vám to přijde směšné, ale když ráno vstanete a jdete k zrcadlu, upravte se tak, že si řeknete, že Vám to dnes sluší a líčení se Vám povedlo. Možná Vám to hned nepůjde, ale opakování je matka moudrosti a brzo se Vám takové myšlenky vštípí a Vy začnete myslet opět pozitivně. Rozladění, které máte z hádky s partnerem se možná nerozplyne hned jako pára nad hrncem, ale postupným tréninkem jistě přijdete na to, jak se každý den za něco pochválit. Jistě každý v sobě máme vnitřního kritika, ale určitě ženy jsou stvoření hodně sebekritická. V praxi to znamená, že pokud se jim něco nepovede nebo nedaří delší dobu, kolikrát svou činnost vzdají, ukončí a prohlásí třeba, že na to nejsou dost chytré, aj.

 

Vytlačte z hlavy negativa a dejte průnik pozitivům

Pozitiva, která na sobě uvidíme nám zlepší naše vnímání sebe sama. Pokud si tedy říkáte, že nemáte partnera, protože jste nevýrazná nebo máte větší bříško, tak na to rychle zapomeňte. Najděte na sobě přednosti a neutápějte se v nedostatcích. Budete na sobě neustále vidět nějaké chyby, které Vám na sebevědomí a sebedůvěře rozhodně nepřidají. Určitě jste zase krásná něčím jiným. Máte velké hnědé nebo modré oči, jste usměvavá, láskyplná, aj. Pár takových vlastností si napište na papír a párkrát si je přečtěte. Určitě papír nevyhazujte, bude se hodit, až přijde nějaký další splín.

 

 

Dbejte o sebe, zkrášlujte se a hýčkejte se

Určitě vypadá jinak žena, která sleduje módní trendy, ráda se obléká, líčí, upravuje, než žena, která nosí na sobě stále a to samé a neumí se nalíčit. Pokud potřebujete pomoci v tomto ohledu, existuje spoustu salónu krásy, kde Vás promění k nepoznání. Jestli je to u Vás finanční stránka věci, která rozhoduje v tom, že tento krok neučiníte, jistě máte aspoň jednu takovou kamarádku, která s Vámi vyrazí na nákupy a dokáže Váš šatník proměnit k nepoznání. Také zdravé jídlo s antioxidanty a pohyb Vám zlepší Vaší náladu.

 

 

Dny, kdy budete sama se sebou a naučíte se mít zase ráda

Možná je to přesně to, co Vám chybí. Jste na roztrhání, práce, děti, manžel, aj. Určitě je čas s tím něco udělat. Nemusíte být neustále v jednom běhu, dopřejte i sobě relax v podobě masáží, sportu a procházek. Je čas si utřídit myšlenky a začít myslet pozitivně nad svou budoucností.

 

 

Příčinu je mnohdy těžké najít

Pokud se neustále podceňujete ve všech činnostech, které děláte, je jistě někde něco špatně. Zkuste si sama odpovědět na otázky. Proč si nevěříte? Proč si myslíte, že jste něco méně než ostatní? Je možné, že se na tento úhel pohledu budete muset podívat okem odborníka. Nestyďte se za to, že máte psychologa, dnes je tato potřeba vnímána úplně jinak než dříve. Je to běžná záležitost.

[divider]

Autor: Renata Horáková

 

Další rady ohledně sebevědomí naleznete také na .www.bezvamamca.cz

Autor příspěvku: admin