Fénujte si hlavu tak, aby vaše vlasy nebyly poškozené

Božské léto je už téměř u konce a nekompromisně blížící se podzim vyžaduje úpravu vlasů fénem častěji, než právě v létě. Přečtěte si aktuální článek, který vás provede nejen správným výběrem fénu, ale i technikou foukání.

Léto nebylo náročné na úpravu vlasů

Všichni známe léto i z té stránky, že si umyjeme hlavu, vlasy lehce vysušíme ručníkem, pročešeme, lehce zafixujeme a nemusíme hlavu vysoušet. Naopak je nám to příjemné vyjít na ulici s mokrými vlasy. Není nám takové horko. Jenže na podzim už bychom mohly prochladnout a vyjít s mokrou hlavou ven, je již riziko. Je tedy na čase oprášit fén a mít ho zase při ruce.

Dnešní doba přeje exkluzivním fénům prvotřídní kvality

Pokud uvažujete o koupi nového fénu, který bude plně funkční a zároveň šetrnější pro vaše vlasy, sáhněte pro něj z těch řad, které využívají ke svým programům ionizaci nebo pro ty, které vlastní keramické komponenty. Vlasy nebudou příliš vysušené a budou tak méně náchylné k lámavosti a třepení konečků. Tyto precizně vypracované fény ve vlasech udrží optimální vlhkost a tím pádem vám vlasy nebudou ani elektrizovat. Výkon fénu tak úzce koresponduje i s cenou. Čím vyšší výkon, tím i větší pořizovací náklady, ale i vaše rychleji vyfénovaná hlava. 2 000 wattů tak vlasy vysuší velice snadno.

vysoušeníPravidla fénování

Mokré vlasy jsou křehké, suché jsou pro vyšší teploty odolnější, proto je důležité vlasy před úpravou fénem vysušit. Přebytečnou vlhkost vlasů vsajte a vymačkejte do ručníku. Vlasy si nejprve rozčešte hřebenem s řídkými zuby až poté kartáčem. Nevytrháte si zbytečně vlasy navíc ani je např. v půlce tak často nepřetrhnete. Nezapomeňte v této fázi ani ochranný sprej na vlasy určený pro fénování a vyšší teploty či tužidlo s termo účinkem. Nastříkejte nebo naneste do vlasů a vetřete prsty. Tímto si zaručíte, že vaše vlasy budou při fénování v ochranném obalu. Vlasy se navíc budou lépe foukat i upravovat. Již během fénování vaše vlasy dostávají vzpruhu. Horký vzduch foukejte po směru růstu vlasů a pomáhejte si jen prsty. Vlasy budou uhlazené a nebudou se krepatit.  Teplotu během fénování měňte, pokud váš fén tuto funkci umožňuje.  Držte fén dále od hlavy se střední intenzitou teploty. Při tvarování účesu ho naopak dejte blíže k hlavě, na intenzitě přidejte a použijte i kulatý kartáč pro finální úpravu.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin

1 komentář u „Fénujte si hlavu tak, aby vaše vlasy nebyly poškozené

    […] způsob, jak mít své vlasy bujné a krásné je správné fénování. Jestli chcete bojovat se zplihlými vlasy tak foukejte rozhodně ze spodu, abyste vlasy jakoby […]

Komentáře nejsou povoleny.